Företag

Har du frågor? Vi har svar. Läs vad andra frågat om tidigare, eller chatta med oss!

Vad är skillnaden mellan piff, styling och homestaging?

Piff innebär att vi utgår från ditt hem och den inredningen du har hemma men tar bort eller tillsätter detaljer så som kuddar, ljusstakar och kanske en lampa etc. Vi piffar helt enkelt till ditt hem och hur din inredning visas upp.

Styling innebär att vi byter ut vissa delar av din inredning. Det kan vara stolar, soffbord, lampor och detaljer. Men du har kvar delar av inredningen så som soffor, sängar, mattor osv.

Homestaging innebär att vi byter ut hela ditt hem men kanske har kvar sängar, även om vi byter ut överkast på dom. Så antingen står hemmet tomt eller så har du inredning redan. Har du inredning så kan vår underleverantör komma och packa ner samt magasinera din inredning under tiden som du hyr möbler och inredning.

Är homestyling är avdragsgillt?

Precis som mäklararvodet är kostnaden för homestyling avdragsgill. Läs mer på Skatteverkets hemsida genom att klicka här.

För vilken typ av event kan ni hjälpa till med möbler?

Vi kan hjälpa er med möbler och designmöbler för t.ex. företagsevent, produktlanseringar, bröllop, student, sommarfest, kickoff och mässa.

Ingår det blommor vid piff, styling och homestaging?

Snittblommor ingår 1 gång när stylisten kommer och utför tjänsten. Tänk på att vattna blommorna så att de håller till visning.

Kan ni magasinera eller flytta inredning åt oss?

Självklart kan vi hjälpa er med det. Vår samarbetspartner Vinden kommer och packar ihop, fotar samt magasinerar det under tiden eller tills vidare. De kan även hjälpa er med att flytta inredningen. Uppge Beleco Market så får ni paketpris per rum och rabatt när ni kontaktar Vinden genom att klicka här.

Hur länge kan jag hyra möbler och inredning?

Du kan hyra möbler och inredning om perioder om max 6 veckor åt gången, detta då möbler sedan kan vara uppbokade till en ny kund. Önskar du hyra möbler längre så erbjuder vi t.ex. uthyrning på minst 6 månader på Beleco.com.

Vad kostar det?

Ska du sälja din bostad och behöver stylinghjälp så räknas priset ut baserat på de uppgifter du lämnar när du trycker på boka när du valt stylist. För att se pris trycker du på boka och fyller i uppgifterna, sedan så ser du automatiskt priset.
Ska du hyra möbler för event så visas priset direkt baserat på perioden du valt. Genom att ändra längden på hyran så kan också priset ändras.

När betalar man?

Är du privatperson kan du i kassan välja mellan faktura, delbetalning upp till 24 månader eller betala med kort. Betalning sker i samband med beställning.
Är du företagskund så kan du antingen betala med kort, eller med faktura. Betalning sker i samband med beställning.

Jag har egen stylist men kan ni lämna och hämta möblerna?

Då kan ni enkelt skapa ett konto och sedan hyra möbler för den period som ni önskar ha dem. Vi levererar, monterar och tar hand om returen efteråt.

Vad händer om det blir någon fläck/smuts/repa?

Vi tillåter normalt slitage som blir i och med att inredningen används. För övrigt så gäller hemförsäkring med allrisk alternativt så får man ersätta reperation/ny möbel.

Vart tar mina möbler vägen?

Magasinerar du dina möbler under tiden du hyr möbler, eller får stylinghjälp, så magasineras de på ett lager i Stockholm. Du har alla dina prylar tillgängliga i en app då vår samarbetspartner fotar allt som de magasinerar.

Om jag vill köpa ut soffan och lämna tillbaka resten, går det?

Möblerna som vi hyr ut är uppbokade till flera kunder, de är därför inte till salu. Önskar du få samma möbel som står på plats, så kan du beställa den via Beleco.com.

Hur snabbt går det innan allt kan levereras?

Vanligtvis så behöver vi ett par dagar för att göra en styling, men vi har gjort styling så snabbt som dagen efter vi fått en förfrågan. Kontakta gärna oss så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig.
Hyr du möbler för ett event, så kan vi leverera samma dag. Priser för expressleverans offereras separat. I annat fall så levererar vi dagen efter så länge du beställt innan klockan 12:00.

Hur snabbt går det från att jag beställer tills att möbeln/ möblerna kommer?

Vi levererar det datum som du önskar i beställning. Önskar du snabbare leverans så kontakta oss.

Jag är Stylist, kan jag ansluta mig till er? Hur gör jag?

Kontakta gärna oss och berätta mer om dig själv samt vad du gjort tidigare.

Vad händer om en möbel går sönder?

Går en möbel sönder så gäller din hemförsäkring med allrisk (drulle). I annat fall så får ni betala för reperation eller ersättning för att köpa in en ny likvärdig.